top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraBNB+

Jak určit cenu pronájmu?


„Jak správně určit cenu pronájmu, abych pronajímal byt na Airbnb co nejčastěji?“ - tuto otázku slyšíme od našich klientů nejčastěji. Není se čemu divit, většina hostitelů chce maximalizovat svůj profit a my našim klientům dáváme rady, aby tomu tak bylo.

Každému novému hostiteli Airbnb samo pomůže s doporučením vhodné ceny, ale toto doporučení je příliš obecné a my klientům doporučujeme dvě následující strategie:

Spočítejte náklady

Každý hostitel by si měl spočítat, kolik ho stojí provoz domu, bytu či pokoje, který se rozhodl pronajímat. Je nutné zařadit např. hypoteční splátku, služby, internet atd. Dojdete k číslu, které musíte každý měsíc vynaložit, abyste byli tzv. na nule. Ale to není náš cíl, chceme na nemovitosti hlavně vydělat. Dů

Následujte konkurenci

Doporučujeme hledat na Airbnb.cz podobné nabídky nemovitostí ke krátkobému pronájmu, které se nacházejí v okolí vaší nemovitosti. Pokud nenaleznete podobnou nemovitost (velikost, zařízení atd.), můžete zvolit širší okruh, kde již určitě naleznete.

Rada na závěr

Doporučujeme klientům propojit obě tyto varianty, díky které budou mít dobrý základ k úspěchu na Airbnb.cz. Našim klientům samožřejmě rádi pomůžeme s nastavením správně ceny, aby vydělali na své nemovitosti co možná nejvíce peněž díky krátkodobému pronájmu.

Všem našim klientům doporučujeme ze začátku o něco snížit cenu na pronájem, aby si zajistili dostatek hostů a kvalitní reference, které jsou velmi důležité pro úspěšný pronájem.

101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page